Μ. Βέμπερ: Επικίνδυνη κλιμάκωση οι πυροβολισμοί του τουρκικού πλοίου

Μ. Βέμπερ: Επικίνδυνη κλιμάκωση οι πυροβολισμοί του τουρκικού πλοίου

Πρωτοφανές το περιστατικό σε βάρος κυπριακής ακταιωρού, δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων κάνει λόγο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ με ανάρτησή του στο Τwitter το Σάββατο, αναφερόμενος στο επεισόδιο μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και της κυπριακής ακτοφυλακής νωρίς την Παρασκευή.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι στην εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας. Οι άνευ προηγουμένου πυροβολισμοί του τουρκικού πλοίου εναντίον της κυπριακής ακτοφυλακής αποτελούν επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων και το καταδικάζουμε απολύτως», δήλωσε μέσω της ανάρτησής του ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Διαβάστε επίσης:

«Αλληλεγγύη στους Κύπριους φίλους μας!» υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο κ. Βέμπερ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Ναμπίλα Μασράλι, δήλωσε χαρακτήρισε εμμέσως λυπηρό το περιστατικό βίας, επισημαίνοντας ότι «από την Τουρκία αναμένεται ξεκάθαρη δέσμευση για σχέσεις καλής γειτονίας και εξομάλυνση της σχέσης με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή