Κράτηση Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία: Διπλή η αιτία του ελληνικού διαβήματος

Κράτηση Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία: Διπλή η αιτία του ελληνικού διαβήματος

Οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν υπάλληλο του Προξενείου να συναντήσει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διττή ήταν η αιτία του διαβήματος του υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα σχετικά με την κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς πέρα από την αναίτια σύλληψη και απέλαση οι τουρκικές αρχές παρεμπόδισαν και υπάλληλο της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα να επισκεφθεί τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη, διπλωματικές πηγές αναφέρουν στην Καθημερινή.

Όπως πληροφορείται η «Κ», όταν ο Νίκος Δένδιας και το υπουργείο ενημερώθηκαν για το τι συνέβη, ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε οδηγία σε υπάλληλο του Προξενείου της Ελλάδος να μεταβεί στο αεροδρόμιο.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν τον υπάλληλο του ελληνικού Προξενείου να μπει μέσα στο αεροδρόμιο και να συναντήσει τον Έλληνα κρατούμενο. Όχι μόνο απαγόρευσαν την είσοδο του υπαλλήλου, αλλά και αρκετές ώρες πριν απαγόρευσαν στον κ. Βαρυθυμιάδη να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον υπάλληλο του Προξενείου.

Διαβάστε ακόμη:

Έτσι ο κ. Δένδιας έδωσε οδηγίες στην Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί σε διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και να διαμαρτυρηθεί για δύο λόγους, πρώτον για την καταχρηστική αυτή κράτηση και δεύτερον για την παρεμπόδιση να υπάρξει επικοινωνία του Έλληνα πολίτη με υπάλληλο του Προξενείου, όπως τονίζουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα απέρριψε το Σάββατο το διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών, ισχυριζόμενη ότι ο κ. Βαρυθυμιάδης δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στην Τουρκία, χωρίς πάντως να διευκρινίζει τη σχετική της απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή