Φρεγάτες Belharra: Η Naval Group καλωσόριζει με βίντεο την ελληνογαλλική συμφωνία

Φρεγάτες Belharra: Η Naval Group καλωσόριζει με βίντεο την ελληνογαλλική συμφωνία

Yπεγράφη Μνημόνιο Συνεννόησης με τη Naval Group και την MBDA

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, με την οποία η χώρα μας θα αποκτήσει τρεις νέες φρεγάτες τύπου FDI (Belharra), καλωσόρισε η κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group.

Όπως τονίζεται, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεννόησης με τη Naval Group και την MBDA σηματοδοτώντας την έναρξη διαπραγματεύσεων για την προμήθεια τριών φρεγατών FDI (frégates de taille intermédiaire) HN με δυνατότητα προαίρεσης για την απόκτηση μίας ακόμη (3+1).

Οι φρεγάτες FDI κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient, όπου η δεύτερη φρεγάτα της κλάσης μόλις μπήκε στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τους Γάλλους του Naval froup και της MBDA, η φρεγάτα FDI HN θα αποτελέσει πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα. Όπως το Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει έναν υπερσύγχρονο στόλο επιφανείας τελευταίας γενιάς και υψηλής επίδοσης.

Η FDI HN συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες της Naval Group, της Thales και της MBDA η οποία θα προμηθεύσει τους πυραύλους ASTER 30 B1 και Exocet MM40 Block 3c. Επίσης, θα είναι πλήρως διαλειτουργική με τους στόλους της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα θα γίνει, έτσι, η δεύτερη χώρα που διαθέτει αυτή την φρεγάτα πολλαπλών αποστολών, ανεβάζοντας τον αριθμό των μονάδων που παράγονται από πέντε, για το Γαλλικό Ναυτικό, σε οκτώ συνολικά, με option για μία ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή