Εμπρηστικό δημοσίευμα Sözcü: «Τουρκική» η Γαύδος, επίθεση κατά Σακελλαροπούλου

Εμπρηστικό δημοσίευμα Sözcü: «Τουρκική» η Γαύδος, επίθεση κατά Σακελλαροπούλου

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της τουρκικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τη Γαύδο «τουρκική», ενώ παράλληλα επιτέθηκε και στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιδεικνύει κυριαρχία στα «τουρκικά νησιά» που βρίσκονται «υπό ελληνική κατοχή», υποστηρίζει σε προκλητικό δημοσίευμά της η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Sözcü

Οι επισκέψεις της Ελληνίδας ΠτΔ στο Αγαθονήσι στις 29 Ιουνίου του 2020, στην Κίναρο στις 23 Δεκεμβρίου του 2020 και στη Γαύδο στις 6 Ιανουαρίου του 2022 δεν πέρασαν, ως φαίνεται, απαρατήρητες από την τουρκική πλευρά.  

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα που πρόσκειται στην τουρκική αντιπολίτευση καταγγέλλει πως στο λιμάνι της Γαύδου η ΠτΔ έτυχε υποδοχής με στρατιωτική τελετή, όπου και χαιρέτισε την ελληνική σημαία, που είχαν φέρει οι Έλληνες στρατιώτες στο νησί, αλλά και ότι την ΠτΔ συνόδευαν στη Γαύδο δύο ιερείς, διορισμένοι από το «Ρωμαίικο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης» στο Φανάρι όπως σημειώνεται. 

Σύμφωνα με το προκλητικό δημοσίευμα της Sözcü, το νησί της Γαύδου, που  βρίσκεται 20 μίλια νότια της Κρήτης,  τελεί «υπό ελληνική κατοχή» από το 2004,  συγκαταλέγεται στα «20 τουρκικά νησιά που κατέχει η Ελλάδα» και έχει στρατηγική σημασία.

Ο απόστρατος Τούρκος Συνταγματάρχης Ümit Yalım, πρώην ΓΓ του Τ/ΥΠΑΜ, δήλωσε τα εξής:

«Ο Hüseyin Çiftçi, ένας από τους ναυάρχους που υπέγραψε τη δήλωση σχετικά με τη Συνθήκη του Μοντρέ των 103 (σ.σ. απόστρατων) ναυάρχων, εμπόδισε τον ελληνικό στρατό και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν ασκήσεις στη νήσο Γαύδο το 1996, όταν ήταν στο βαθμό του συνταγματάρχη ναυτικού.»

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή