Ν. Δένδιας: Το τελευταίο που έχουμε ανάγκη είναι διδάγματα από την Τουρκία για ανθρώπινα δικαιώματα

Ν. Δένδιας: Το τελευταίο που έχουμε ανάγκη είναι διδάγματα από την Τουρκία για ανθρώπινα δικαιώματα

«Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα, είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού», τόνισε ο κ. Δένδιας.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιταλία..

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου για το μεταναστευτικό, μετά τη συνάντησή του με τον Φινλανδό ομόλογό του, ο κ. Δένδιας τόνισε πως δεν έχει διαβάσει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού και θα τηλεφωνήσει  στον Φινλανδό «φίλο και ομόλογό» του, για να μάθει τι του είπε ο Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε με έμφαση πως «το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα, είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού. Η Τουρκία -επαναλαμβάνω η Τουρκία- είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. “Δεν δικαιούται, λοιπόν, διά να ομιλεί”, για να θυμίσουμε μια παλιά φράση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Φινλανδό ομόλογό του, Πέεκα Χάβιστο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστρεψε τα πυρά του κατά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το μεταναστευτικό.

«… η Ελλάδα… ισχυρίζεται πως φρουρεί τα σύνορα της Ευρώπης, ενώ τα σύνορα της Ευρώπης στο Νότο και στην Ανατολή ξεκινούν από την Τουρκία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς η Frontex έχει στηρίξει την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα τις επαναπροωθήσεις. Τα βίντεο, τα ντοκουμέντα τα μοιραστήκαμε και με την ΕΕ».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή