Βαρβιτσιώτης: Προκλητικές και ανιστόρητες οι δηλώσεις Ερντογάν – Παραβιάζουν την κοινή λογική

Βαρβιτσιώτης: Προκλητικές και ανιστόρητες οι δηλώσεις Ερντογάν – Παραβιάζουν την κοινή λογική

Προκλητικές και ανιστόρητες χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες έθεσε εκ νέου ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκλητικές και ανιστόρητες χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες έθεσε εκ νέου ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 989, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου παραβιάζουν την κοινή λογική.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα ουσιαστικά εξοπλίζεται, όχι για να επιτεθεί η ίδια, αλλά για να αποτρέψει την τουρκική επιθετικότητα. «Δεν εξοπλιζόματστε, για να επιτεθούμε στην Τουρκία, αλλά για να αμυνθούμε απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τους τουρκικούς ισχυρισμούς για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, υπογράμμισε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η Τουρκία είναι να καταργήσει τον αποβατικό της στόλο και να σταματήσει να προκαλεί την Ελλάδα σε καθημερινό επίπεδο.

Αναφορικά με την ρωσο-ουκρανική κρίση, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι και η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι ταγμένες στην ειρηνική διευθέτηση και διπλωματική επίλυση αυτής της διαφοράς, ενώ επισήμανε ότι από οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία κανείς δε θα είναι κερδισμένος. «Δυστυχώς, η Ευρώπη δε φάνηκε να έχει εκπροσώπηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρά την πολύ ενεργητική συμμετοχή της Γαλλίας και της Γερμανίας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Άγκυρα έθεσε εκ νέου ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών, αυτή τη φορά μέσω του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας -σε συνέχεια των σχετικών δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου– πως αν η Αθήνα δεν αλλάξει στάση, τότε θα υψώσει το θέμα «στο υψηλότερο επίπεδο». Έκανε, δε, λόγο για «αμφιλεγόμενο ζήτημα».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε την Τρίτη απαράδεκτες και απορριπτέες, όχι μόνο από την Ελλάδα, τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του. Μέσω δηλώσεων εκπροσώπων τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισαν ότι δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή