Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση Νόστος 6: Στη Μολδαβία ο Πρόξενος και 11 ομογενείς της Μαριούπολης

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση Νόστος 6: Στη Μολδαβία ο Πρόξενος και 11 ομογενείς της Μαριούπολης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση Νόστος 6, με την απομάκρυνση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας - Μολδαβίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση Νόστος 6, με την απομάκρυνση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες και ομογενείς, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, πέρασαν νωρίτερα σήμερα τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, και σε όλους όσοι συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης.

Ο κ. Δένδιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, τον οποίο συνεχάρη για τις προσπάθειές του και την αφοσίωσή του στο καθήκον. «Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας -Μολδαβίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Τwitter.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης», πρόσθεσε.

Τις ευχαριστίες του στον κ. Ανδρουλάκη «για την πίστη του στο καθήκον και τη γενναία του στάση» εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter. «Συγχαρητήρια στον ίδιο και σε όσους συνέβαλαν στο να στεφθεί με επιτυχία το δύσκολο έργο της επιχείρησης Νόστος 6», σημείωσε.

«Παντελώς ψευδή» τα δημοσιεύματα περί αιχμαλωσίας του πρόξενου Ανδρουλάκη

Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον Γενικό Πρόξενο να είναι αιχμάλωτος «είναι ο ορισμός του ψεύδους». «Το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συνεχή επαφή μαζί του και ευτυχώς όλα βαίνουν καλώς», επεσήμαναν .

Χθες, ο κ. Ανδρουλάκης είχε καταλύσει πλησίον του Ουμάν. Υπενθυμίζεται, πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 23η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή