Άννα Διαμαντοπούλου: Ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος θα εντείνει κορυφαίες προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση

Άννα Διαμαντοπούλου: Ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος θα εντείνει κορυφαίες προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση

Ευχή όλων είναι να μην επιστρέψουμε σε έναν Ψυχρό Πόλεμο, ο οποίος θα διαχωρίσει εκ νέου τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα, δήλωσε η Πρόεδρος του Δικτύου, Άννα Διαμαντοπούλου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευχή όλων είναι να μην επιστρέψουμε σε έναν Ψυχρό Πόλεμο, ο οποίος θα διαχωρίσει εκ νέου τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα, δήλωσε η Πρόεδρος του Δικτύου, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Παλιές Πληγές, Νέες Πραγματικότητες και Σημαντικές Προκλήσεις, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», που έλαβε χώρα στο Ισραηλινό Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφαλείας (The Institute for National Security Studies).

«Η αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου είναι ύψιστη προτεραιότητα. Μια τέτοια εξέλιξη θα υπονομεύσει την προσπάθεια αντιμετώπισης των κορυφαίων προκλήσεων του αιώνα, όπως η κλιματική κρίση και η άμβλυνση των ανισοτήτων, ενώ θα επιβραδύνει την εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των οικονομιών και των κοινωνιών» ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με θέμα: «Ένα μη βιώσιμο status quo: Η Ε.Ε. και το μεταβαλλόμενο πολιτικό σκηνικό στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη».

Στο συνέδριο μετέχουν σημαντικά think tanks, όπως το Friedrich Ebert Stiftung, το Renner Institute και το ισραηλινό MACRO – The Center for Political Economics.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή