Δένδιας για Μαριούπολη: Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις

Δένδιας για Μαριούπολη: Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις

«Κάνουμε έκκληση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού που παραμένει στην πόλη, την ασφαλή έξοδό του, καθώς και για τον σεβασμό του ανθρωπιστικού δικαίου», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ, με το βλέμμα στραμμένο στη Μαριούπολη.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις στη Μαριούπολη, μια πόλη όπου το ελληνικό στοιχείο διαβιοί από την ίδρυση της πριν από δυόμισι αιώνες», σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Αυτές τις ιδιαίτερα σημαντικές ημέρες για το σύνολο των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά τον κόσμο, κάνουμε έκκληση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού που παραμένει στην πόλη, την ασφαλή έξοδό του, καθώς και για τον σεβασμό του ανθρωπιστικού δικαίου», συνεχίζει στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε προ ημερών στην «Κ», ο κ. Δένδιας υπενθυμίζεται πως είχε δηλώσει: «Θα συνεχίσουμε να θέτουμε επιτακτικά το ζήτημα της Μαριούπολης σε όλα τα φόρουμ και να υπογραμμίζουμε ότι η διάπραξη εγκλημάτων πολέμου θα πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς. Για τον λόγο αυτό απέστειλα επιστολή στον γενικό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζητώντας του να διερευνήσει τη διάπραξη εγκλημάτων τόσο στη Μαριούπολη, όσο και στα χωριά Σαρτανά και Βολνοβάκα, όπου, να υπενθυμίσω, στην αρχή του πολέμου είχαμε θύματα ομογενείς από αεροπορικά πυρά…»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή