Δένδιας σε Μπλίνκεν: «Του εξήγησα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι τουρκικές προκλήσεις»

Δένδιας σε Μπλίνκεν: «Του εξήγησα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι τουρκικές προκλήσεις»

«Του εξήγησα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή ακριβώς που το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είναι ενωμένο», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαΐου.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Συζητήσαμε, φυσικά, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να βοηθήσει την Ουκρανία. Από εκεί και πέρα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για την Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαΐου.  

«Του εξήγησα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή ακριβώς που το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είναι ενωμένο», συνέχισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ. «Εξήγησα επίσης τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι τουρκικές προκλήσεις, οι υπερπτήσεις πάνω από το ελληνικό έδαφος και τα ελληνικά νησιά», προσέθεσε.

«Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ στο σύνολό του έχει συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι ένας πιστός σύμμαχος που έχει προσχωρήσει σε ένα σύστημα που βασίζεται σε αξίες: το σύστημα των δημοκρατιών, το σύστημα των χωρών που πιστεύουν ότι ο κόσμος πρέπει να διέπεται από νόμους και κανόνες», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με τον οποίο ωστόσο, «από την άλλη πλευρά, η Τουρκία είναι ένας ιδιόρρυθμος εταίρος, που δεν διστάζει να παραβεί κανόνες και συχνά ακολουθεί έντονα ρεβιζιονιστικές πολιτικές… όπως έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή