Δένδιας: Στην Αλβανία ο ΥΠΕΞ – Συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και μέλη της μειονότητας από τη Χειμάρρα

Δένδιας: Στην Αλβανία ο ΥΠΕΞ – Συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και μέλη της μειονότητας από τη Χειμάρρα

Συνάντηση με τον πρόεδρο του παραρτήματος του κόμματος «Ομόνοια» στη Χειμάρρα Φρέντη Μπελέρη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του παραρτήματος του κόμματος «Ομόνοια» στη Χειμάρρα Φρέντη Μπελέρη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία.

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική εθνική μειονότητα Αλβανίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο.

Συνάντηση με την ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Ακολούθως, είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής, και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ραντεβού με Ράμα

Κατόπιν ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. Θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή