Οικονόμου: Απαράδεκτες και ανιστόρητες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Οικονόμου: Απαράδεκτες και ανιστόρητες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαράδεκτες και ανιστόρητες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί ζητήματος κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου εάν αυτά δεν αποστρατιωτικοποιηθούν.

Όπως είπε, η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσα αυτές τις «απαράδεκτες δηλώσεις» σε όλα τα επίπεδα, θέτοντάς τες στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις.

«Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της. Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, την νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή» είπε ο κ. Οικονόμου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί επιτυχώς «υβριδικές απειλές» – όπως αυτές στον Έβρο το 2020 ή στην κυβερνοασφάλεια – που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να τις αντιμετωπίσει. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας έθεσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Σολτς αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της Άγκυρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, έδειξε στον Γερμανό καγκελάριο τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται στον απόηχο και της χθεσινής «χλιαρής» τοποθέτησης του Βερολίνου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. Όπως έγραφε σήμερα η «Κ», αν και οι περιφερειακοί εταίροι φαίνεται να κατανοούν τα προβλήματα που δημιουργεί η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, εταίροι στην Ε.Ε. όπως η Γερμανία επιλέγουν, για ακόμα μια φορά, στάση ίσων αποστάσεων.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή