Ελληνοτουρκικά: Επιμένει στις υπερπτήσεις η Άγκυρα – Drone πέταξε πάνω από την Κίναρο

Ελληνοτουρκικά: Επιμένει στις υπερπτήσεις η Άγκυρα – Drone πέταξε πάνω από την Κίναρο

Στην τακτική των υπερπτήσεων επιμένει για ακόμη μία ημέρα η Άγκυρα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τακτική των υπερπτήσεων επιμένει για ακόμη μία ημέρα η Άγκυρα.

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 11:25, πάνω από την Κίναρο στα 19.000 πόδια, όπως έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο.

Το drone αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

«Οθωμανικά» νησιά στο Αιγαίο βλέπει τώρα η Αγκυρα

Τη θεωρία των «οθωμανικών νησιών των οποίων η κυριαρχία δεν έχει δοθεί σε κάποια χώρα με οποιαδήποτε Συνθήκη» εκτιμάται πως ετοιμάζεται να προωθήσει η Αγκυρα.

Στον τουρκικό Τύπο ήδη υπάρχουν αναλύσεις που στοχεύουν συγκεκριμένα νησιά, όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, καθώς υπάρχουν αναφορές για το καθεστώς τους.

Σε επιφυλακή για όλα τα σενάρια η Αθήνα – Πρόσφυγες στα παράλια μετακινεί η Άγκυρα

Προετοιμασμένη ακόµα και για το πιο ακραίο σενάριο στο Αιγαίο είναι η Αθήνα, η οποία παρακολουθεί με ψυχραιμία όλα όσα εκτυλίσσονται στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες. Στην Αθήνα εξετάζονται με προσοχή και σχολαστικότητα όλα τα δεδομένα που καταφθάνουν από την Τουρκία, είτε άμεσα είτε από συμμαχικές χώρες, που παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στην Αγκυρα με ανησυχία για διαφορετικούς λόγους, κυρίως λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και της επαπειλούμενης εισβολής στη βόρεια Συρία.

Τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μια μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στα τουρκικά παράλια, κυρίως στις περιοχές απέναντι από τη Χίο και τη Σάμο, γεγονός το οποίο ευλόγως έχει θορυβήσει την ελληνική πλευρά. Πέρα από τις κινήσεις καταφθάνουν πληροφορίες σχετικά με την αυξανόμενη παρουσία και λέμβων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τους μετανάστες που φθάνουν στα παράλια.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή