Τουρκία: Αβάσιμες κατηγορίες από Γερμανία, να μην παίρνει θέση – Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας

Τουρκία: Αβάσιμες κατηγορίες από Γερμανία, να μην παίρνει θέση – Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας

Εκπρόσωπος του τουρκικού υπ. Εξωτερικών έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες του Βερολίνου, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Αβάσιμες χαρακτηρίζει η Άγκυρα τις αιτιάσεις του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος χθες, Τετάρτη, υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις από τουρκικής πλευράς «δεν βοηθούν τον εποικοδομητικό διάλογο και τη σταθερότητα στην περιοχή» της ανατολικής Μεσογείου, ενώ «ιδιαίτερα η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία».

Η απάντηση του κ. Βάγκνερ δόθηκε κατόπιν ερώτησης σχετικά με την πενταμερή του Βερολίνου. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταβάλλει εντατικά προσπάθειες μαζί με τους εταίρους για τον διάλογο και την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Βολές Άγκυρας

Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του τουρκικού Εξωτερικών έκανε λόγο για αβάσιμες καταγγελίες του Βερολίνου, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγίτς, ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο ο Γερμανός εκπρόσωπος να προβαίνει σε αβάσιμες κατηγορίες κατά της χώρας μας, παρόλο που η Ελλάδα είναι η πλευρά που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας».

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Γερμανό εκπρόσωπο ότι η Τουρκία δεν είναι το μέρος που δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις για τις διμερείς συναντήσεις και τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης επί ένα  χρόνο και ότι, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την τελευταία ένταση στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι έχει παγώσει αυτές τις συναντήσεις» συνέχισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Καλούμε τη Γερμανία, η οποία ισχυρίζεται ότι καταβάλλει προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση, να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχουν σχέση με την αρμοδιότητα και και ευθύνη τους», κατέληξε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή