Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα για μεταναστευτικό – Μιλά για «δολοφονίες προσφύγων»

Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα για μεταναστευτικό – Μιλά για «δολοφονίες προσφύγων»

Εντάσσοντας και το προσφυγικό - μεταναστευτικό στο κάδρο της επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε βαριές κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντάσσοντας και το προσφυγικό – μεταναστευτικό στο κάδρο της επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε βαριές κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα σχεδόν 30 χιλιάδες μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, ενώ ανέφερε ότι είναι άγνωστη η τύχη δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη.

«Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ή και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας» ανέφερε.

«Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων το σηκώνουν χώρες όπως η δική μας που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης και όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή» συμπλήρωσε.

Sabah: Ο Ερντογάν φέρνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τη στρατιωτικοποίηση νησιών

Στην επερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προτίθεται να μεταφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες, Κυριακή, η τουρκική εφημερίδα Sabah. 

Όπως αναφερόταν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», ο Τούρκος πρόεδρος θα καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στην Σύνοδο της Συμμαχίας, δημοσιοποιώντας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η Άγκυρα και, κατά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά, κατά παράβαση των συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή