Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία από τη Σούδα

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία από τη Σούδα

Μήνυμα κοινής στάσης Ελλάδας και ΗΠΑ έναντι του αναθεωρητισμού έστειλε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από την αεροπορική βάση της Σούδας, όπου βρέθηκε με αφορμή την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της διμερούς διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – ΗΠΑ «Poseidon’s Rage 22»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα κοινής στάσης Ελλάδας και ΗΠΑ έναντι του αναθεωρητισμού έστειλε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από την αεροπορική βάση της Σούδας, όπου βρέθηκε με αφορμή την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της διμερούς διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – ΗΠΑ «Poseidon’s Rage 22». Οπως είναι γνωστό, στη συγκεκριμένη άσκηση από την πλευρά των ΗΠΑ συμμετείχαν αεροσκάφη τύπου F-15 και F-35. Εξελίχθηκαν σενάρια τα οποία επέτρεψαν στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) να παρατηρήσουν τον τρόπο διεξαγωγής επιχειρήσεων από τα πέμπτης γενιάς αεροσκάφη τύπου F-35 που η Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) φιλοδοξεί να εντάξει στις τάξεις της πριν από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι οι ΗΠΑ και η Ελληνική Δημοκρατία «στέκονται μαζί απέναντι στον αναθεωρητισμό, απέναντι σε οτιδήποτε απειλεί την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα των χωρών. Στέκονται μαζί εν ονόματι της προστασίας του διεθνούς δικαίου, βασισμένοι στα εξαιρετικά μηχανήματα που βλέπετε γύρω μας, αλλά κυρίως στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συνεργάστηκαν σε διάφορες σημαντικές ασκήσεις τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο». Και υπογράμμισε ότι πρόκειται για «μία άσκηση που υποδηλώνει τη θέλησή μας να προστατεύσουμε τις αξίες της δημοκρατίας, της σταθερότητας, της ασφάλειας, της εδαφικής ακεραιότητας».

Ελλάδα και ΗΠΑ στέκονται μαζί απέναντι στον αναθεωρητισμό, ανέφερε ο Ελληνας ΥΠΕΞ στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης «Poseidon’s Rage 22», στην οποία μετείχαν και F-35.

Στην τελική φάση της άσκησης, η οποία ουσιαστικά ολοκληρώνεται σήμερα, παρευρέθηκαν ακόμη ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θέμης Μπουρολιάς και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης. Τους παρευρισκομένους επισήμους ενημέρωσαν για την άσκηση ο διοικητής της 115 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχος Χρήστος Γρηγορούδης και ο Αμερικανός διοικητής της 48ης Ομάδας Επιχειρήσεων Πίτερ Λι. Εν συνεχεία έγινε ξενάγηση σε σκάφος της αμερικανικής ακτοφυλακής κλάσης «Sentinel» που αυτή την περίοδο είναι ελλιμενισμένο στον ναύσταθμο Κρήτης. Επιπλέον, οι επίσημοι επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) του ΝΑΤΟ, όπου μεταξύ άλλων έλαβε χώρα επίδειξη με τη συμμετοχή εκπαιδευόμενων στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή