Νέες κατηγορίες Ακάρ: «Η Ελλάδα κάτι σκαρώνει κατά της Τουρκίας»

Νέες κατηγορίες Ακάρ: «Η Ελλάδα κάτι σκαρώνει κατά της Τουρκίας»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τη χώρα μας για «αφύσικη επιθετική ρητορική»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι «κάτι σκαρώνει η Αθήνα» κατά της Άγκυρας, καθώς πενταπλασιάζει τον αμυντικό προϋπολογισμό της.

«Κάνουν δικούς τους υπολογισμούς κατά της Τουρκίας. Έχουν πενταπλασιάσει τον αμυντικό προϋπολογισμό. Αυτό δεν θα είναι αρκετό απέναντι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», είπε ο Ακάρ σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu.

Mάλιστα, έκανε λόγο για «αφύσικη επιθετική ρητορική και πράξεις της Ελλάδας κατά της Τουρκίας» και ζήτησε από την Αθήνα να ενεργεί σύμφωνα με τις «σχέσεις καλής γειτονίας» για διάλογο.

Ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της, ενώ τόνισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ με την Άγκυρα. 

Σε ό,τι αφορά την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ, είπε ότι η Ελλάδα προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία και προανήγγειλε συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο αντιπροσωπειών της Τουρκίας και των ΗΠΑ στις 15 Αυγούστου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή