Ερντογάν: Θυμάται «τα μέρη που έμειναν εκτός των τουρκικών συνόρων»

Ερντογάν: Θυμάται «τα μέρη που έμειναν εκτός των τουρκικών συνόρων»

Αποφασισμένος να διευρύνει τις ζώνες επιρροής της Τουρκίας διεθνώς εμφανίζεται ο πρόεδρος Ερντογάν, επαναφέροντας παράλληλα και τις αναφορές στα σύνορα της τουρκικής καρδιάς που εκτείνονται πέρα από τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας.  

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να διευρύνει τις ζώνες επιρροής της Τουρκίας παρουσιάζεται ο πρόεδρος Ερντογάν, επαναφέροντας παράλληλα και τις αναφορές στα σύνορα της τουρκικής καρδιάς που εκτείνονται πέρα από τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας.  

«Η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής, απο τη Μεσόγειο έως τη Μαύρη θάλασσα απο τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο, είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά χωρών όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ελλάδα και η Γαλλία.

«Σαφώς μας ενοχλεί το γεγονός πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοί μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεών μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης ο οποίος θυμήθηκε παράλληλα και τα σύνορα της τουρκικής καρδιάς.

«Όταν ιδρύσαμε το κράτος μας μετά τη στρατιωτική νίκή, μέχρι και τα μέρη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ήρωες αυτής της νίκης έμειναν εκτός των συνόρων μας. Η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι πάντοτε εκεί, στα μέρη τα οποία οι πρόγονοί μας πότισαν με αίμα και ιδρώτα αλλά και με τα έργα τους, αν και πια σήμερα (σ.σ. αυτά τα μέρη) δεν είναι δικά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή