Τσαβούσογλου για Δένδια: «Όπου και αν πάμε, τρέχει από πίσω»

Τσαβούσογλου για Δένδια: «Όπου και αν πάμε, τρέχει από πίσω»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ειρωνεύτηκε τη σημερινή επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Καζακστάν, υποστηρίζοντας ότι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας πηγαίνει όπου έχει ήδη πάει η Τουρκία.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στον επονομαζόμενο «τουρκικό κόσμο» που ενισχύει πια την ενότητά του, όπως είπε, μέσα από τον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε, μάλιστα, ότι η συμμετοχή και της «τδβκ» σε αυτόν τον Οργανισμό, πλέον φέρνει τον «τουρκικό κόσμο» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η αυτοαποκαλούμενη «τδβκ» εντάσσεται πια στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών ως «παρατηρητής».

«Ο τουρκικός κόσμος είναι πλέον μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα», δήλωσε από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και συνέχισε: «Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει προσοχή εκεί, δηλαδή στον τουρκικό κόσμο, στην Τουρκία, στο Αζερμπαϊτζάν και στην Κεντρική Ασία. Σήμερα και ο Νίκος Δένδιας πήγε εκεί (σ.σ. ο Έλληνας ΥΠΕΞ πραγματοποιεί επίσκεψη στο Καζακστάν) […] Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά τρέχει από πίσω. Να είναι καλά. Ο Νίκος Δένδιας είναι παλιός μου φίλος. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι.»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή