Ελληνοτουρκικά: Υπερπτήσεων συνέχεια με χρήση drone

Ελληνοτουρκικά: Υπερπτήσεων συνέχεια με χρήση drone

Στην τακτική των υπερπτήσεων στο Αιγαίο με χρήση drone επιμένει η Τουρκία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τακτική των υπερπτήσεων στο Αιγαίο με χρήση drone επιμένει η Τουρκία.

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 15:02, πάνω από τον Γλάρο Λέρου, στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Μπαράζ υπερπτήσεων στον απόηχο Μενέντεζ

Σημειώνεται ότι συνολικά οκτώ υπερπτήσεις πάνω από πέντε κατοικημένα νησιά, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, την Κίναρο, τους Λειψούς και τους Αρκιούς, πραγματοποίησαν χθες από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και UAV. 

Το μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων καταγράφεται λίγα 24ωρα μετά τη δημόσια δήλωση του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ότι δεν θα επιτρέψει πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία αν η τουρκική αεροπορία δεν σταματήσει την πρακτική των υπερπτήσεων. 

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα από την Αγκυρα, το οποίο έχει άλλωστε σταλεί και ρητώς, ότι δεν θα δεχθεί όρους και προϋποθέσεις στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της, μάλιστα μέσω ενός εξοπλιστικού συμβολαίου. Οι υπερπτήσεις καταγράφηκαν και στον απόηχο ενός μπαράζ καταγγελιών περί υποτιθέμενης παρενόχλησης νατοϊκής άσκησης από ελληνικά μαχητικά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή