Στο τουρκικό Κοινοβούλιο το μνημόνιο Αγκυρας – Τρίπολης για τους υδρογονάνθρακες

Στο τουρκικό Κοινοβούλιο το μνημόνιο Αγκυρας – Τρίπολης για τους υδρογονάνθρακες

Το νομοσχέδιο για το μνημόνιο συνεννόησης, που υπογράφηκε στην Τρίπολη στις 3 Οκτωβρίου 2022, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αφού πρώτα εγκριθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Στο τουρκικό Κοινοβούλιο κατατέθηκε το «Μνημόνιο Συναντίληψης», το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης στον τομέα των υδρογονανθράκων και στην υλοποίηση κοινών έργων στον τομέα της έρευνας, της ανάπτυξης και της παραγωγής χερσαίων και θαλάσσιων πόρων των δύο χωρών.

Το νομοσχέδιο για το «μνημόνιο», που υπογράφηκε στην Τρίπολη στις 3 Οκτωβρίου 2022, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αφού πρώτα εγκριθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου. Η έγκριση αναμένεται σε αρκετές εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο της Λιβύης είχε αποφασίσει προ 20 ημερών την αναστολή εκτέλεσης του τουρκολιβυκού «μνημονίου» για τους υδρογονάνθρακες. Η Αγκυρα επικοινώνησε τότε με την κυβέρνηση της Τρίπολης, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση Ντμπειμπά υποστηρίζει τη συμφωνία με την Αγκυρα, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε δηλώσει ότι «μια γενική τοποθέτηση θα ήταν πως μια προσωρινή κυβέρνηση, νομίζω, δεν μπορεί να σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό τουλάχιστον ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες. Και, μάλιστα, σε μια υπόθεση η οποία επίσης κρίνεται από ένα ανώτερο δικαστήριο».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή