Με πυρετό ο Δένδιας – Δεν θα παραστεί στο δείπνο με τον Μπλίνκεν

Με πυρετό ο Δένδιας – Δεν θα παραστεί στο δείπνο με τον Μπλίνκεν

Η συνάντησή του με τον κ. Μπλίνκεν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εμφάνισε πυρετό λόγω κρυολογήματος και δεν θα παραστεί στο δείπνο που παραθέτει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, για προληπτικούς λόγους.

Όλα τα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί ο κ. Δένδιας είναι αρνητικά και η συνάντησή του με τον κ. Μπλίνκεν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασε περίπου 10 λεπτά πριν το προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Αμερικανό αξιωματούχο προκειμένου να ξεκινήσει η μεταξύ τους συνάντηση με πλούσια ατζέντα.

Το μήνυμα Μπλίνκεν

«Καλησπέρα Ελλάδα» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν. Στην ίδια ανάρτησή του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισήμανε πως είναι η πρώτη επίσκεψή του, ως υπουργός Εξωτερικών, στη «γενέτειρα της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, διαμήνυσε: «Μαζί, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα, προωθούν τους κοινούς μας στόχους για ειρήνη και ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και ακόμη πιο πέρα».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή