Σαουδική Αραβία: Δεκάδες ελληνικές εταιρείες παρούσες στην «σπουδαιότερη έκθεση στον τομέα των κατασκευών»

Σαουδική Αραβία: Δεκάδες ελληνικές εταιρείες παρούσες στην «σπουδαιότερη έκθεση στον τομέα των κατασκευών»

Τα μεγάλα έργα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έως το 2030 και οι πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα, συμβάλλουν στην όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την συμμετοχή 20 εταιρειών στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε και υποστήριξε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση δομικών υλικών «THE BIG 5 SAUDI», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ το διάστημα μεταξύ 18 και 21 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, εκτός εθνικού περιπτέρου συμμετείχαν, επιπλέον, 7 ελληνικές εταιρίες σε ξεχωριστά περίπτερα, μέσω των αντιπροσώπων τους στην περιοχή.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την σπουδαιότερη έκθεση στον τομέα των κατασκευών στη Σαουδική Αραβία και στην ευρύτερη περιοχή. Διεξήχθη στον καινούργιο εκθεσιακό κέντρο Riyadh Front Exhibition & Conference Center (RFECC), όπου φιλοξενήθηκαν 850 εταιρίες από 40 χώρες.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τα μεγάλα έργα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έως το 2030 και οι πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα, συμβάλλουν στην όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών από το χώρο των δομικών υλικών και υπηρεσιών.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ, Αλέξης Κωνσταντόπουλος, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι: «Η Σαουδική Αραβία είναι μία ταχεία αναπτυσσόμενη οικονομία, μια πολλά υποσχόμενη αγορά και η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων ελληνικών επιχειρήσεων είναι σημαντική. Το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων, η καλή φήμη της Ελλάδας και των επιχειρήσεων της και η υψηλή τεχνογνωσία που προσφέρουν, μας επιτρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον των εμπορικών μας σχέσεων.»

 Η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, από την πλευρά της σημείωσε ότι: «Οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων. Οι ελληνικές εταιρείες του κλάδου των δομικών παράγουν εξαιρετικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και μπορούν να κατακτήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί σε αυτή την πολλά υποσχόμενη αναπτυσσόμενη αγορά, με πλήθος έργων υποδομής υπό κατασκευή.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή