Νίκος Χριστοδουλίδης από το Φόρουμ των Δελφών: «Η μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι επιλογή»

Νίκος Χριστοδουλίδης από το Φόρουμ των Δελφών: «Η μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι επιλογή»

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μια θετική ατζέντα σε σχέση με την Τουρκία. Με την ΕΕ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, πάντα στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ο στόχος για επίλυση του Κυπριακού είναι εφικτός», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για εμάς η μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι επιλογή», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης από το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η συνέχιση του προβλήματος είναι καταστροφική για τον Κυπριακό λαό. Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να δημιουργηθούν δεδομένα που θα οδηγήσουν σε νέες συζητήσεις», τόνισε σε συζήτηση που είχε με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Σε αυτό το πλαίσιο προσεγγίζουμε τη νέα προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μια θετική ατζέντα σε σχέση με την Τουρκία. Με την ΕΕ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, πάντα στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ο στόχος για επίλυση του Κυπριακού είναι εφικτός», προσέθεσε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Ν. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα «να υπάρξει σταθερότητα και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, να υπάρξουν σταθερές κυβερνήσεις».

Από το βήμα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Κύπρου διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι η διασύνδεση των ευρωτουρκικών σχέσεων με την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό και για αυτό έχει ζητήσει το διορισμό από την ΕΕ πολιτικής προσωπικότητας που θα αναλάβει τα ηνία αυτής της προσπάθειας.

«Δεν θέλουμε οι πολίτες της Κύπρου να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας όπως είναι σήμερα, αφού στερούνται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε.

Αναφερόμενος στα ενεργειακά αποθέματα της ΝΑ Ευρώπης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε: «Περιμένουμε περισσότερη στήριξη από την ΕΕ για να αξιοποιήσουμε το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να καλύψει 15% – 16% των ευρωπαϊκών αναγκών τα επόμενα 25 χρόνια.»

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή