Συνεκπαίδευση των πολεμικών αεροποριών Ελλάδας και Ισραήλ νότια της Κρήτης

Συνεκπαίδευση των πολεμικών αεροποριών Ελλάδας και Ισραήλ νότια της Κρήτης

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην συνεκπαίδευση με 53 εξόδους F-16, ενώ από πλευράς IAF συμμετείχαν 2 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού B707 Tanker.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη 23 Μαΐου, διεξήχθη συνεκπαίδευση LIVEX (Live Exercise) μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκαφών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) στην ευρύτερη περιοχή νότια της Κρήτης.

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην συνεκπαίδευση με 53 εξόδους F-16, ενώ από πλευράς IAF συμμετείχαν 2 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants).

Η διεξαγωγή της δραστηριότητας αποσκοπούσε, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, στην εκπαίδευση, στην εξοικείωση και στον συντονισμό των πληρωμάτων F-16 σε διαδικασίες εναέριου ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling – AAR) κατά την ημέρα και την νύχτα.

H εν λόγω συνεκπαίδευση, η οποία διεξάγεται δύο φορές κάθε χρόνο, συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή