F-35: Επεσαν οι υπογραφές σε Βουλή και Γερουσία

F-35: Επεσαν οι υπογραφές σε Βουλή και Γερουσία

Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Τζιμ Ρις, έβαλε σήμερα την υπογραφή του στην πώληση των F-35 στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί οι υπογραφές του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάικλ ΜακΚολ, και του αντιπροέδρου, Γκρέγκορι Μικς.

Οπως σημειώνει σε ανάρτησή της η Λένα Αργύρη, μπήκε πλέον και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο Τζιμ Ρις.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οπως είχε γράψει η «Κ» νωρίτερα, το θέμα της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα προχωράει με ορίζοντα την παράδοση των πρώτων αεροσκαφών το διάστημα μεταξύ 2028 και 2033, παρά το γεγονός πως ακόμη αναμένεται η απάντηση (Letter of Acceptance-LOA) από την αμερικανική πλευρά.

Η πρώτη δόση για την προμήθεια των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 350 εκατ. ευρώ, έπειτα από την οριστικοποίηση της αφαίρεσης των αποκαλούμενων SSI από την τελική τιμή των αμερικανικής τεχνολογίας αεροσκαφών.

Οι εκτιμήσεις για το κόστος μπορεί να είναι σχετικά ακριβείς με βάση σταθερά χαρακτηριστικά, όπως ο αριθμός των συνολικά 20 F-35A που θα παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) ανάμεσα σε 2028 και 2033.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή