Διπλωματικές πηγές: «Απολύτως απαράδεκτες» οι απειλές κατά της Κύπρου

Διπλωματικές πηγές: «Απολύτως απαράδεκτες» οι απειλές κατά της Κύπρου

«Η Ελλάδα, όπως και το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στέκεται αλληλέγγυα προς την Κύπρο», επισημαίνουν

46" χρόνος ανάγνωσης

«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την πολιτική της και διασφαλίζει τα εθνικά της συμφέροντα», ξεκαθαρίζουν διπλωματικές πηγές αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με δήθεν εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κρίση στη Μέση Ανατολή.

Υπογραμμίζουν, δε, πως «κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα έχει τηρήσει στάση αρχής, η οποία εκτιμάται από όλα εμπλεκόμενα μέρη και για τον λόγο αυτό διατηρεί ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας, χωρίς να έχει έρθει σε ρήξη με οποιαδήποτε χώρα».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «απειλές κατά της κυριαρχίας και της υπόστασης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι απολύτως απαράδεκτες».

Επισημαίνουν, τέλος, πως «η Ελλάδα, όπως και το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στέκεται αλληλέγγυα προς την Κύπρο», σχολιασμοί που αφορούν έμμεσα και τους υπαινιγμούς του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT