ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΔ: Οι νέοι διάλογοι αποκαλύπτουν το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

ΝΔ: Οι νέοι διάλογοι αποκαλύπτουν το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δημοσίευμα που φέρνει στη δημοσιότητα διαλόγους Καμμένου – Παππαγελόπουλου ενώπιον του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με σκοπό την άσκηση διώξεων κατά δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» , σε συνάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου με τον κ. Καμμένο στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, παρουσία του τότε πρωθυπουργού, ο πρώην υπουργός Άμυνας ζήτησε σε έντονο ύφος από τον κ. Παπαγγελόπουλο να παρέμβει στον προϊστάμενο της Εισαγγελέας Αθηνών, κ. Ζαγοραίο, για να «χτυπήσει» τον εκδότη της εφημερίδας.

«Όσα αποκαλύπτονται σήμερα αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά. Ο τότε πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα.(…) Η αποκάλυψη του παρακράτους είναι ζήτημα Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ηλ. Ζαγοραίος: Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλ. Ζαγοραίος, ο οποίος με ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Mε αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του Αρείου Πάγου και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νομού ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει.

Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευμένοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απολυτή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου, γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».

Διαβάστε επίσης:

«Εχει δική του ατζέντα, κάποιοι βγάζουν λεφτά» – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Παππά με Μιωνή
 

Υπεκφυγές και αντεπίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα