Χαμηλό βαρομετρικό στον ΣΥΡΙΖΑ

Χαμηλό βαρομετρικό στον ΣΥΡΙΖΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν μονοθεματικός ήταν ο πρωινός καφές στην Κουμουνδούρου, που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της μήνυσης Καλογρίτσα κατά συγκεκριμένης εταιρείας και των νέων αποκαλύψεων που αγγίζουν τον Ν. Παππά. Οι καταγγελίες πως ο πρώην υπουργός μεσολάβησε ώστε ο επιχειρηματίας να πάρει από τον όμιλο CCC 3 εκατ. ευρώ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών δίνουν νέο πάτημα στη Ν.Δ. να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Από συνομιλίες της «Κ» με στελέχη που μετείχαν στη χθεσινή πρωινή σύσκεψη, είναι έκδηλη η αμηχανία που υπάρχει στην Κουμουνδούρου, αν και όπως τόνιζε μέλος του κλειστού κύκλου που συνεδριάζει μόνο συγκεκριμένες ημέρες, ετοιμάζονται πιο στοχευμένες απαντήσεις σε σχέση με την περίοδο των αδειών. Δεν είναι τυχαίο πως αποφασίστηκε σήμερα το απόγευμα να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα, με τον Αλ. Τσίπρα να αποτυπώνει στην ομιλία του την αντεπίθεση του κόμματος.

Με τη νέα διευρυμένη σύνθεση, στον πρωινό καφέ συμμετέχουν οι Ν. Βούτσης, Α. Χαρίτσης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Π. Σκουρλέτης, Δ. Τζανακόπουλος, Εφη Αχτσιόγλου, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Ν. Μπίστης, Γ. Ραγκούσης, Θ. Θεοχαρόπουλος, αλλά και ο Ν. Παππάς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα που τον αφορούν.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνούνται πως οτιδήποτε άλλο έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό επιβαρύνει το ήδη άσχημο κλίμα που υπάρχει, όμως χαρακτηρίζουν μη αξιόπιστο τον επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα και επισημαίνουν το γεγονός πως συνήγορός του είναι ο Ανδρ. Λοβέρδος. Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να κρατήσει τις αποστάσεις που πρέπει, όμως ψάχνει τρόπο για να μην υποστεί το κόμμα μεγαλύτερη ζημία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι η Ν.Δ. επιχειρεί να αναδείξει τον Ν. Παππά ως τον «αδύναμο κρίκο» του ΣΥΡΙΖΑ και να τον ταυτίσει με τον Αλ. Τσίπρα. Αντιλαμβάνονται πως η «γαλάζια» παράταξη θα εκμεταλλευθεί όποια αποκάλυψη βγαίνει από εδώ και πέρα στη δημοσιότητα και σε αυτή τη φάση επιχειρούν να βάλουν τα δικά τους ερωτήματα στην κυβέρνηση σε σχέση με τις καταγραφές της ΕΥΠ που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento. «Αποκαλύπτουν ένα παρακρατικό τρίγωνο. Στη μία του κορυφή βρίσκονται πολιτικοί. Ενας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, μαζί με τον διευθυντή του επαγγελματικού του γραφείου και πρώην υπουργούς της Ν.Δ.

Στη δεύτερη κορυφή βρίσκονται ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. (ακόμη και μέλη της ηγεσίας), δικαστικοί και αρεοπαγίτες. Στην τρίτη κορυφή είναι ποινικοί και καταζητούμενοι που συχνά βρίσκονται και σχεδιάζουν με τους υπόλοιπους που τυγχάνουν διώκτες τους», αναφέρουν κομματικά στελέχη.

Οι ίδιες πηγές, αλλάζοντας την ατζέντα, συμπληρώνουν πως «η πιο ανατριχιαστική καταγραφή είναι αυτή που αφορά την προώθηση μικρού κοριτσιού σε υπουργό της Ν.Δ. Πρώην υπουργοί της Ν.Δ. συναντιούνται συχνά με τα μέλη της ομάδας, δειπνούν, τους προσκαλούν μέσα στη Βουλή και μαζί τους κανονίζουν διάφορα θέματα. Ο εγκέφαλος του κυκλώματος εμφανίζεται ως συνεργάτης πρώην υπουργού της Ν.Δ. και νυν βουλευτή, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη στον τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ. με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή