Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα υποδεχθεί σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα τόσο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και βεβαίως για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά: Στις 12.30, με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλ. Τσίπρα. Στις 13.30, με την πρόεδρο της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Στις 18.15, με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυρ. Βελόπουλο και στις 19.30, με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δ. Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09.30. Οι συναντήσεις παρά την επίσημη ανακοίνωση που ορθώς αναφέρεται και στη Σύνοδο Κορυφής και στα σημαντικά για την Ελλάδα αποτελέσματα, προφανώς και θα έχουν ως βασικό μενού την τουρκική προκλητικότητα, καθώς ουσιαστικά η Αγκυρα βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα αφού έχει αναγγείλει σεισμικές έρευνες από το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» για μια περίοδο που φθάνει έως και τις 2 Αυγούστου, στα νότια του Καστελλόριζου.

Ο πρωθυπουργός έκρινε πως πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς κατά μόνας και όχι να συγκαλέσει, όπως ζήτησε το ΚΙΝΑΛ και η Φώφη Γεννηματά, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Μία τέτοια απόφαση κρίθηκε πως θα έδινε παραπάνω δραματικούς τόνους από όσο απαιτεί η περίσταση. Η βασική εξάλλου λέξη που βγαίνει, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η τουρκική NAVTEX, από τα χείλη των κυβερνητικών αξιωματούχων είναι ψυχραιμία. Παράλληλα δεν κρίθηκε απαραίτητη ούτε η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, όπως ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αυτό θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός και δεν θα το υποδείξει ο Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε σχετικά η αναπλ. εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός επέλεξε σε μία καθ’ όλα συμβολική κίνηση να μην παραστεί χθες στη Βουλή να μιλήσει στη συζήτηση για την παραπομπή του τέως υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της Novartis. Αυτό δεν σημαίνει, όπως σημειώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πως ο κ. Μητσοτάκης δίνει άφεση αμαρτιών. Απλά ο πρωθυπουργός έστειλε μέσω της απουσίας του πολιτικό μήνυμα «ανακωχής» και σοβαρής ιεράρχησης των θεμάτων, εμπρός στο μείζον εθνικό θέμα που είναι η τουρκική προκλητικότητα. Η χθεσινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη είναι βέβαιο πως θα πόλωνε το κλίμα σε μία στιγμή που χρειάζεται –και μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον και ακόμα περισσότερο– η δημιουργία ενός μίνιμουμ τουλάχι-στον εθνικού μετώπου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή