Κυρ. Μητσοτάκης: «Μικρές θυσίες» για να αντιμετωπιστεί η έξαρση του ιού

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μικρές θυσίες» για να αντιμετωπιστεί η έξαρση του ιού

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μήνυμα πως πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ακριτική Χάλκη. Ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο του νησιού και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αμέσως μετά την ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας με το όνομα «Δημήτρης Κρεμαστινός», εστίασε αρχικά στις μικρές κοινότητες, σαν αυτή της Χάλκης, τονίζοντας την ανάγκη να μείνουν «προστατευμένες από τον κορωνοϊό». Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη μεγάλη εικόνα έκανε λόγο για «μικρές θυσίες» που πρέπει όλοι να κάνουμε, επαναλαμβάνοντας πως η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη «σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, εκεί όπου δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις αποστάσεις». Στην κυβέρνηση θεωρούν πως αν τηρηθούν τα μέτρα το δεύτερο κύμα μπορεί να αποφευχθεί. Την ίδια ώρα, το Μαξίμου ετοιμάζεται για αγώνα αντοχής έναντι της πανδημίας, όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Πέμπτης αναφερόμενος στο θέμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Η μάχη με τον κορωνοϊό θα συνεχιστεί για μήνες» είπε και μέχρι τότε πρέπει να ενεργοποιήσουμε «το εθνικό μας εμβόλιο που –όπως είπε ο πρωθυπουργός– δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας».

Μείωση ΕΝΦΙΑ

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Χάλκη ανακοίνωσε τη μείωση ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός πενταμήνου, είτε στο τέλος του χρόνου είτε στις αρχές του επόμενου. «Στην πρώτη παρέμβαση την οποία θα κάνουμε, όπου θα αφορά τον φόρο ακίνητης περιουσίας, τον ΕΝΦΙΑ, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα μικρά νησιά» ανέφερε, τονίζοντας πως «θέλουμε να μειώσουμε –όσο αυτό είναι εφικτό– και όσο μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά τη φορολογική επιβάρυνση αυτών των συμπολιτών μας που επιλέγουν –κόντρα στις αντιξοότητες– να κατοικούν όλο τον χρόνο, ειδικά, στα μικρά μας νησιά». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τούτο «είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε, ένα μικρό πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για να είναι λίγο πιο εύκολη η καθημερινότητά σας που το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ελκυστική και όμορφη αλλά ξέρω ότι μετά το καλοκαίρι ακολουθεί πάντα και ο χειμώνας που δεν είναι εύκολος».

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Ρόδο όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους φορείς του τουρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή