ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πικραμμένος: Διάλογος με δικαστικούς για επίσπευση επενδύσεων

Πικραμμένος: Διάλογος με δικαστικούς για επίσπευση επενδύσεων

Η κυβέρνηση σκοπεύει στο επόμενο διάστημα να προωθήσει την περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των επενδύσεων, ώστε να μην καταλήγουν όλες οι επενδύσεις στα δικαστήρια, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ανακοινώνοντας ότι επίκειται διάλογος με τους δικαστικούς συλλόγους.

Μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι ο «βασικός στόχος είναι να απλουστευθούν οι διαδικασίες σε όλους τους τομείς, να μην περνούν από 15 υπηρεσίες, να μπορούν τα πράγματα γίνουν ψηφιακά, να κλείσουν οι πονεμένες ιστορίες των κτηματολογίων και δασολογίων, ώστε τελικά να ξέρουν οι άνθρωποι σε ποιον μπορούν να απευθυνθούν.»

«Δεν είναι το φυσιολογικό να παραπέμπονται όλες οι επενδύσεις στα δικαστήρια,» σχολίασε χαρακτηριστικά. «Η επένδυση πρέπει να τελειώνει στη δημόσια διοίκηση, και να πηγαίνει στο δικαστήριο μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις,» πρόσθεσε.

«Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε έναν ανοικτό διάλογο με τα δικαστήρια, τις δικαστικές ενώσεις, τους δικαστικούς συλλόγους, και θα τους προτείνουμε τις μεταρρυθμίσεις που σκεπτόμαστε να κάνουμε, και θα ακούσουμε και τις δικές τους προτάσεις για να προχωρήσουμε,» είπε ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας στο 3ο InvestGR Forum 2020, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

«Εχουν γίνει ήδη επεμβάσεις και σκοπός είναι να μη χρειάζονται πέντε σχηματισμοί να εξετάσουν κάθε στρατηγική επένδυση, αλλά ένας σχηματισμός να εκδικάζει όλα τα θέματα, και μάλιστα μέσα σε προκαθορισμένες ημερομηνίες,» τόνισε ο κ. Πικραμμένος.