Κυρ. Μητσοτάκης για διερευνητικές: Απόλυτη εμπιστοσύνη στις συμμαχίες και τις δυνάμεις μας

Κυρ. Μητσοτάκης για διερευνητικές: Απόλυτη εμπιστοσύνη στις συμμαχίες και τις δυνάμεις μας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα στην Τουρκία ενόψει του δεύτερου γύρου των διερευνητικών επαφών που θα φιλοξενήσει η Αθήνα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ικαρία.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «παρά τις μεγάλες δυσκολίες έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι».

«Η χώρα αντιμετώπισε πολύ μεγάλες προκλήσεις, στάθηκε όρθια, στάθηκε όρθια στον Έβρο, στάθηκε όρθια στα θαλάσσια σύνορα, αντιμετώπισε τις τουρκικές προκλήσεις με αυτοπεποίθηση. Έχτισε συμμαχίες, ενίσχυσε ταυτόχρονα την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και καθόμαστε να συζητήσουμε με την Τουρκία το ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί τη μεγάλη μας διαφορά, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, έχοντας απόλυτη πίστη στο δίκαιο των επιχειρημάτων μας αλλά και απόλυτη εμπιστοσύνη και στις συμμαχίες μας και στις δυνατότητές μας. Και νομίζω το ότι αυτό είναι κάτι το οποίο είναι σημαντικό να ακούγεται ειδικά εδώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», επεσήμανε.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμοί στην Ικαρία και τους ακριτικούς Φούρνους

Αναφερόμενος στα ζητήματα του προσφυγικού ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι ροές στο Ανατολικό Αιγαίο ήταν μειωμένες συνολικά, καθ’όλη τη διάρκεια του 2020. «Και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία γνωρίζετε πόσο μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουν για να φυλάσσουν τα σύνορά μας από τη μία αλλά και για να σώζουν ζωές στη θάλασσα, από την άλλη, το κάνουν με απίστευτο επαγγελματισμό και πολύ μεγάλη αυτοθυσία», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την Παρασκευή πως ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή