Κ. Μητσοτάκης: Εναλλακτικές οδοί καριέρας μέσω πιστοποίησης ειδικοτήτων

Κ. Μητσοτάκης: Εναλλακτικές οδοί καριέρας μέσω πιστοποίησης ειδικοτήτων

Η διαδικασία βοηθά ουσιαστικά τους νέους να ενταχθούν γρήγορα στην αγορά εργασίας, τονίζει ο πρωθυπουργός

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρέχουμε στους νέους μας εναλλακτικές διαδρομές καριέρας, διαφορετικά μονοπάτια επαγγελματικής ζωής» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το Σάββατο, αναφερόμενος στις εξετάσεις πιστοποίησης ειδικοτήτων του ΕΟΠΠΕΠ που λαμβάνουν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργό σημείωσε ότι «σχεδόν 4.000 απόφοιτοι του Μεταλυκειακού έτους-τάξη μαθητείας των ΕΠΑΛ, σήμερα και αύριο λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης που διοργανώνει πανελλαδικά ο ΕΟΠΠΕΠ σε 21 ειδικότητες, όπως σχεδιαστής δομικών έργων και γεωπληροφορικής, βοηθός ιατρικών/ βιολογικών εργαστηρίων, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων, τεχνικός τεχνολογίας τροφίμων και ποτών».

«Οι σπουδαστές, επιτυγχάνοντας στις εξετάσεις, αποκτούν πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και πολύ γρήγορα εισέρχονται στην αγορά εργασίας» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή