Ιωάννης Οικονόμου: Το βιογραφικό του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου

Ιωάννης Οικονόμου: Το βιογραφικό του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, με την ορκωμοσία του, τη θέση που είχε χηρεύσει από την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη.

Μέχρι την Παρασκευή ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Οικονόμου γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες. Από το 2011 είναι συνιδρυτής και εμπορικός διευθυντής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Από το 2013 έως το 2015 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) .

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2017 διετέλεσε Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιανουάριο του 2017 ορίστηκε Σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Τον Ιανουάριο του 2021 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αρμοδιότητα την Κοινή Αγροτική Πολιτική. 

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο τον Δημήτρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή