ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Εύσημα στην ΕΛΑΣ για την αποτροπή εισβολής παράτυπων μεταναστών στον Έβρο

Συνεχής πρόκληση για την Αστυνομία η ασφάλεια των πολιτών, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τ. Θεοδωρικάκος: Εύσημα στην ΕΛΑΣ για την αποτροπή εισβολής παράτυπων μεταναστών στον Έβρο

Την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην επιχείρηση αποτροπής εισβολής παράτυπων μεταναστών στον Έβρο εξήρε το Σάββατο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Ο υπουργός τόνισε: «Έχουμε μία Ελληνική Αστυνομία ισχυρή, αποτελεσματική, αλλά έχουμε μπροστά μας και ένα συνεχές στοίχημα. Να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι με ένα και αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια όλων των πολιτών. Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης οπουδήποτε στη χώρα αισθάνεται ασφάλεια».

Διαβάστε επίσης:

Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε σε δύο σημαντικές αποστολές που έφερε εις πέρας με επιτυχία η Ελληνική Αστυνομία: «Τη μάχη του Έβρου, όταν η χώρα αντιμετώπισε μία απίστευτη ασύμμετρη απειλή και χάρη στην αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και την έμπρακτη αποφασιστικότητα εκεί στο πεδίο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των ανθρώπων που ίδρωσαν και μάτωσαν και κοκκίνισαν τα μάτια τους και ξενύχτησαν πολλά βράδια για να κρατήσουν αυτούς που έπρεπε από την από κει πλευρά των συνόρων» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, αποδίδοντας εύσημα στους 8.500 αστυνομικούς που καθημερινά έχουν ως αποστολή την τήρηση των μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τον κορωνοϊού.

Τ. Θεοδωρικάκος: Εύσημα στην ΕΛΑΣ για την αποτροπή εισβολής παράτυπων μεταναστών στον Έβρο-1

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., την προσπάθεια μείωσης των τροχαίων και στην αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων όπως τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και παραβατικότητας ανηλίκων.

Τ. Θεοδωρικάκος: Εύσημα στην ΕΛΑΣ για την αποτροπή εισβολής παράτυπων μεταναστών στον Έβρο-2

Το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη ΔΕΘ τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρακολούθησε εντυπωσιακή άσκηση των ανδρών της ΕΚΑΜ, επίδειξη από drone και των σκύλων Κ-9 της Ελληνικής Αστυνομίας και το ειδικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής φύλαξης με το όνομα «Τυφώνας».