Δραγασάκης: Ο ανασχηματισμός της διαπραγματευτικής ομάδας είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε

Δραγασάκης: Ο ανασχηματισμός της διαπραγματευτικής ομάδας είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μια «απόρροια της εμπειρίας που αποκτήθηκε όλο αυτό το διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Αν.Ελ.» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό της ομάδας που διαπραγματεύεται το ελληνικό χρέος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει σε μια μίνιμουμ συμφωνία, ωστόσο «σε περίπτωση αδιεξόδου, υπάρχει η λύση της προσφυγής στο λαό».

Σημείωσε ακόμα πως εκτίμησή του είναι ότι η συμφωνία θα είναι εφικτή μέχρι τις αρχές Μαΐου, ενώ τόνισε πως «Προέχουν οι ανάγκες των πολλών», όσον αφορά την καθυστέρηση στη μετατόπιση των εταίρων από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Έκανε λόγο «για μηχανισμό ασφυξίας, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση» και για «μεροληπτική και σκόπιμη στάση της ΕΚΤ.»

Όσον αφορά τη συμφωνία, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως «Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως "οποιαδήποτε λύση". Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Κλείνοντας η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει η μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή