ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συνεδριάζει το απόγευμα η K. O. του ΣΥΡΙΖΑ

synedriazei-to-apogeyma-i-k-o-toy-syriza-2105694

Στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την ενημέρωση των βουλευτών για τα επικείμενα νομοθετήματα.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης μεγάλης συζήτησης του νομοθετικού έργου στη Βουλή, που ξεκινά με τα προαπαιτούμενα του προγράμματος με τους δανειστές.

Τα κεντρικά θέματα που θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο αφορούν την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, την τιμολόγηση φαρμάκου, την αγορά φυσικού αερίου, την εκκαθάριση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές με ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, την κατάργηση της επιστροφής φόρου προς τους αγρότες και δεκάδες άλλα ζητήματα.

Η διασφάλιση της συναίνεσης των βουλευτών επί της ψήφισης των προαπαιτουμένων για την πρώτη αξιολόγηση επιτεύχθηκε στη βάση της ανάγκης ολοκλήρωσης το ταχύτερο δυνατόν της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της προοπτικής να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος άμεσα.

Η ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα και την εντατικοποίηση των επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών ενόψει του ελέγχου.