Ποτάμι: Από τις κατάρες στα ψεύδη ο Λεβέντης

Ποτάμι: Από τις κατάρες στα ψεύδη ο Λεβέντης

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Τριβές ανάμεσα στο Ποτάμι και στην Ενωση Κεντρώων προκάλεσε χθες ο ισχυρισμός του κ. Β. Λεβέντη περί προσέγγισής του από βουλευτή του κόμματος του κ. Στ. Θεοδωράκη, για να του προτείνει να «ρίξουν» μαζί την κυβέρνηση. Ο κ. Λεβέντης είπε από τηλεοράσεως (ΑΝΤ1) ότι ένας βουλευτής του Ποταμιού προσέγγισε τον γιο του «δυο-τρεις μέρες πριν περάσει το σύμφωνο συμβίωσης και του είπε “θέλω να σας πω ότι είναι ευκαιρία να ρίξουμε την κυβέρνηση”». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων, ο βουλευτής του Ποταμιού, τον οποίο αρνείται πάντως να κατονομάσει, πρόσθεσε: «Αφού ο Καμμένος δεν ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης, εμείς με το ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βρει, να μην ψηφίσουμε, αν συμφωνήσει και ο πρόεδρος (ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης), να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Η απάντηση του Ποταμιού ήταν σύντομη και μάλλον ειρωνική. «Οταν ήταν εκτός Βουλής ειδικευόταν στις κατάρες, τώρα εξασκείται στα ψεύδη. Είναι και αυτό μια πρόοδος», σχολίαζαν από το επιτελείο του κ. Θεοδωράκη. Από το Ποτάμι τόνιζαν, επίσης, ότι δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση το κόμμα τους να μην ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς είχε ταχθεί υπέρ της νομοθετικής κατοχύρωσης των ομοφύλων ζευγαριών από την ημέρα της ίδρυσής του. Από τη Σεβαστουπόλεως έλεγαν, επίσης, ότι δεν προτίθενται να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στους «γραφικούς φίλους» του κ. Τσίπρα, όπως χαρακτήριζαν τον κ. Λεβέντη. Τόσο στη Σεβαστουπόλεως όσο και στη Χαρ. Τρικούπη (η οποία πάντως δεν απάντησε επισήμως στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων) θεωρούν ότι ο κ. Λεβέντης πρακτικά έχει ήδη επιλέξει να ανταποκριθεί στο επίμονο φλερτ του Μεγάρου Μαξίμου και απλώς προσπαθεί να «θολώσει τα νερά», ώστε να αναβαθμίσει περαιτέρω την αξία του σε αυτό το ιδιότυπο «παζάρι» ανάμεσα στους συνεργάτες του κ. Αλ. Τσίπρα και στο συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό κόμμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή