Αποστάσεις από την πρωτοβουλία Φίλη για τα θρησκευτικά παίρνουν οι ΑΝΕΛ

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία Φίλη για τα θρησκευτικά παίρνουν οι ΑΝΕΛ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία Φίλη για τα θρησκευτικά παίρνει ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ. 

Ο υφυπουργός Επικρατείας και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος του Πάνου Καμμένου, Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ζήτησε επισήμως την απόσυρση των αλλαγών που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Το ίδιο έκανε και λίγο αργότερα μέσω Twitter, αναδημοσιεύοντας στον λογαριασμό του τη συνέντευξη που παραχώρησε με το σχόλιο: «Κουίκ: Να αποσύρει ο Φίλης τις αλλαγές στα Θρησκευτικά».

«Οι ΑΝΕΛ είμαστε σαφείς και το έχουμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Προχωράμε με οδηγό την Παναγία. Είμαστε δίπλα στο πλευρό της Εκκλησίας… Εμείς ζητάμε ο κ. Φίλης να αποσύρει τα όσα σκέφτεται περί του μαθήματος των Θρησκευτικών, να είναι λίγο πιο προσεχτικός όταν αναφέρεται στην Ιεραρχία και γενικά στους Ιερείς που έχουν δώσει αίμα για να είναι όρθια αυτή η πατρίδα και να βάλει το θέμα στην Επιτροπή για την μελέτη και επίλυση προβλημάτων της Εκκλησίας.  Να κάνει διάλογο με την Εκκλησία και βεβαίως να κάνει διάλογο και με εμάς τους ΑΝΕΛ» τόνισε ο κ. Κουίκ.

«Είμαστε μέσα στην κυβέρνηση, εταίροι», υπενθύμισε.

«Δεν θα κάνουμε πίσω στο θέμα της Εκκλησίας» κατέληξε ο κ. Κουίκ, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ εάν οι αλλαγές στα Θρησκευτικά έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση (σ.σ. να τα ψηφίσουμε). Είναι πασιφανές ότι ζητάμε να αποσυρθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή