ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πόλεμος Μαξίμου – Ν.Δ. για τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ

gre1674425_26965099

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ από την Ενωση Δικαστών, στον απόηχο της ματαίωσης της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν», επισημαίνει η Πειραιώς και προσθέτει:

«Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του. Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζει:

«Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε χθες στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Για ηχηρές παραιτήσεις κάνει λόγο το Ποτάμι και υπογραμμίζει ότι οι καταγγελίες τους αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στη Δικαιοσύνη έχει γίνει «θεσμικά επικίνδυνη». «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να σταματήσουν τις πιέσεις και πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι και δεν θα γίνει παράρτημα της εξουσίας τους», επισημαίνει.