Ανασχηματισμός: Δεν σπάνε τα Υπ. Υποδομών και Περιβάλλοντος

Ανασχηματισμός: Δεν σπάνε τα Υπ. Υποδομών και Περιβάλλοντος

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και οι επίσημες ανακοινώσεις, τις οποίες σύμφωνα με το ΑΠΕ θα κάνει η νυν κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, αναμένονται σε λίγη ώρα.

Τα σενάρια για πρόσωπα, νέες εισόδους, απομακρύνσεις, καραμπόλες, δίνουν και παίρνουν όπως και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη που φέρονταν με το ένα πόδι εκτός σχήματος, όπως ενδεικτικά ο κ. Π. Σκουρλέτης, μοιάζουν να παραμένουν ενώ άλλοι υπουργοί, που εμφανίζονταν αμετακίνητοι βρίσκονται – πάντα κατά τις πληροφορίες – εκτός κυβέρνησης. 

Ρόλο στο νέο σχήμα, πιθανά μαζί με το βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου θα έχει ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Δημ. Τζανακόπουλος και άλλα στελέχη νεότερης γενιάς. 

Ως προς τη δομή της κυβέρνησης, τελευταίες πληροφορίες θέλουν να παραμένει το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας στο Υπ. Περιβάλλοντος αλλά και αυτό των Μεταφορών στο Υπ. Υποδομών.

Αντιθέτως, οι τηλεπικοινωνίες αποσπώνται και μεταφέρονται στο νέο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που δημιουργείται. Το συγκεκριμένο υπουργείο που θα έχει, επίσης, την εποπτεία των ΜΜΕ, φέρεται να αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπ. Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή