Την Παρασκευή η συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών για τα F-16

Την Παρασκευή η συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών για τα F-16

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής και αφορά την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αναβάθμιση  των F-16.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, όπως αποτυπώνεται στην ημερήσια διάταξη, είναι η «Ενημέρωση, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένο, για την κατατεθείσα από 7/1/2019, με γενικό και ειδικό αριθμό 1898/91 τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Πρόκειται για την τροπολογία που αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας αναβάθμισης των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια τη Δευτέρα.

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της ΕΑΒ, του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΒ, του ΣΕΚΠΥ και της ΕΕΛΕΑΑ.

H τροπολογία συνάντησε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης ενώ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη διεξοδικότερης συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής. Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει στις επιτροπές αναλυτικά στοιχεία για το πώς θα υλοποιηθεί η σύμβαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή