Βουλή: «Ανοίγματα», αλλά και μετωπική σύγκρουση κορυφής

Βουλή: «Ανοίγματα», αλλά και μετωπική σύγκρουση κορυφής

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα σε Κυρ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά προσέλαβε χθες στη Βουλή η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στον πρωθυπουργό, αιφνιδιάζοντας αρκετούς στο Κοινοβούλιο, κυρίως επειδή είχαν ήδη καταγραφεί τόσο η διάθεση πολιτικού ανοίγματος και συζήτησης κεντρικών ζητημάτων από τον πρωθυπουργό όσο και η επισήμανση εκ μέρους της κ. Γεννηματά ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακούει τις προτάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Υιοθετούμε και κάποιες από τις προτάσεις σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος σε θέματα οικονομικών παρεμβάσεων – «θα ενσωματώσουμε προτάσεις τις οποίες έχετε», συνέχισε ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια του ν/σ για τις δημόσιες συναθροίσεις. «Παρουσιάσαμε προτάσεις για την οικονομία. Δυστυχώς, δεν μας ακούσατε», σχολίασε κατ’ αρχήν η κ. Γεννηματά, ενώ για το προαναφερθέν ν/σ τόνισε: «Ετσι όπως είναι, δεν ψηφίζεται. Φέρτε μας τις θεσμικές εγγυήσεις να συζητήσουμε σοβαρά». Οι τόνοι εκ μέρους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν ιδιαιτέρως υψηλοί από την αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια, ενώ άλλο κλίμα φάνηκε στη συνέχεια και με την πρωτολογία του πρωθυπουργού να τείνει να διαμορφωθεί.

«Θα είμαστε πάντα εδώ να συζητήσουμε δημιουργικά με την αντιπολίτευση και να ενσωματώσουμε στα μέτρα τα οποία θα πάρουμε οποιαδήποτε δημιουργική και παραγωγική πρόταση έρχεται καλόπιστα από την αντιπολίτευση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, μια αποστροφή της ομιλίας του προκάλεσε την έκρηξη της κ. Γεννηματά. Ηταν όταν είπε ότι δεν θα αποδεχθεί καταστροφολογία από την πλευρά της αντιπολίτευσης. «Από εσάς τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι θα μπορούμε να κάνουμε μια ουσιαστική, ποιοτική αντιπαράθεση», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά. «Είπα να έρθουμε να κάνουμε εδώ μια ήπια, πολιτισμένη συζήτηση, αλλά σας ακούω να μου κάνετε εμένα και στο δικό μας κόμμα κριτική για καταστροφολογική αντιπολίτευση».

«Δεν το είπα για εσάς», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, αλλά η σύγκρουση κλιμακώθηκε. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τον κατηγόρησε ότι κάποτε στήριζε τα αντιμνημόνια, ενώ ο πρωθυπουργός τής υπενθύμισε ότι ήταν μαζί υπουργοί στην κυβέρνηση Σαμαρά. «Τότε δεν τα λέγατε όλα αυτά. Αν τα πιστεύατε, θα μπορούσατε κάλλιστα να μην συμμετείχατε στην κυβέρνηση αυτή. Πάνω από όλα το αξίωμα, όμως», σχολίασε ο πρωθυπουργός. Τέλος, η κ. Γεννηματά έκανε κριτικές αναφορές και στους χειρισμούς Μητσοτάκη ως προς τα εθνικά θέματα, πλην όμως ο πρωθυπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί επ’ αυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή