Εκτός γραμμής ΚΙΝΑΛ ο Γ. Παπανδρέου για τις διαδηλώσεις

Εκτός γραμμής ΚΙΝΑΛ ο Γ. Παπανδρέου για τις διαδηλώσεις

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις ζήτησε με παρέμβασή του στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Παρά τη γενναία διάθεση του ΚΙΝΑΛ και της κ. Γεννηματά για δημιουργική προσέγγιση, το νομοσχέδιο παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί» διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, «όμηρους του κάθε προβοκάτορα».

Σημείωσε δε ότι το νομοσχέδιο ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης.

Τόνισε δε ότι ο ίδιος, όταν ήταν πρωθυπουργός, δεν προσπάθησε ποτέ να περιορίσει το δικαίωμα της συνάθροισης παρά τις μεγάλες συγκεντρώσεις, τονίζοντας ότι η αντίθεση άποψη είναι αναγκαία.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μίλησε για νέο νομοσχέδιο μετά τις τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με το Κίνημα Αλλαγής να αποφασίζει να υπερψηφίσει επί της αρχής το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, «παλεύοντας για περαιτέρω βελτιώσεις», όπως τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρός του.

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση της αστικής ευθύνης του οργανωτή συνάθροισης.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Νωρίτερα, επικράτησαν υψηλοί τόνοι στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υπεραμύνεται των διατάξεων του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις, καταλογίζοντας θράσος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από την πλευρά του κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι δεν ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες για όσα τη βαραίνουν, όπως είπε.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες, ενώ ονομαστική ψηφοφορία ενδέχεται να ζητήσει και το ΚΙΝΑΛ, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή τροπολογία του για την «αστική ευθύνη του διοργανωτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή