Με μάσκες στη Βουλή αρχηγοί, υπουργοί και βουλευτές

Με μάσκες στη Βουλή αρχηγοί, υπουργοί και βουλευτές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφώς πρωτόγνωρες, κατά κάποιους… ιστορικές, αλλά σε κάθε περίπτωση πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες της περιόδου που διανύουμε ήταν οι χθεσινές εικόνες στη Βουλή, με τη χρήση μάσκας να καθίσταται πλέον υποχρεωτική για το σύνολο των υπουργών και βουλευτών, σε συνεδριάσεις με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στις Επιτροπές.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετική εισήγηση της Υγειονομικής Μονάδας του Κοινοβουλίου, την ίδια ημέρα κατά την οποία άρχισε και η εφαρμογή της επέκτασης του μέτρου σε περισσότερους εσωτερικούς χώρους, στο σύνολο της χώρας. Ετσι, το μήνυμα «να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες», όπως αυτό έχει εκφραστεί επανειλημμένως από την επιστημονική κοινότητα, πέρασε και τις πύλες της Βουλής.

Αλλωστε, στο θετικό παράδειγμα του «Ναού της Δημοκρατίας» στάθηκε και ο πρόεδρός του, Κώστας Τασούλας, ο οποίος υπογράμμισε, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, πως η Βουλή «όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε αργότερα και ο πρωθυπουργός, στην εκκίνηση της πρωτολογίας του, κάνοντας λόγο για απόφαση «ιατρικώς σωστή και συμβολικά επιβεβλημένη». «Βρισκόμαστε στη φάση διαχείρισης αυτού που κάποιοι αποκαλούν β΄ κύμα πανδημίας στην Ευρώπη, εδώ δεν έχει κάνει την εμφάνισή του.

Απαραίτητο είναι να τηρούμε τις συμβουλές των γιατρών και να φορούμε τη μάσκα όπου είναι υποχρεωτική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση εδώ στο Κοινοβούλιο πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Την απόφαση είχε ανακοινώσει στο Σώμα το πρωί, κατά την έναρξη του νομοθετικού έργου ο Α΄ αντιπρόεδρος, Νικήτας Κακλαμάνης και άμεσα άρχισαν οι… διανομές μασκών από το προσωπικό του Κοινοβουλίου, προς όσους δεν διέθεταν το απαραίτητο πλέον προστατευτικό αξεσουάρ. Η πειθαρχία, πάντως, ήταν σχεδόν καθολική, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ακόμη και όταν οι τόνοι ανέβηκαν. 

Κατά πληροφορίες, υποχρεωτική θα είναι η μάσκα και στη σημερινή ειδική συνεδρίαση στην οποία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή