Νέα μέτρα κατά κορωνοϊού στη Βουλή – Πώς θα λειτουργεί από σήμερα

Νέα μέτρα κατά κορωνοϊού στη Βουλή – Πώς θα λειτουργεί από σήμερα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ενεργοποίηση ειδικών μέτρων υγειονομικής προφύλαξης έναντι της πανδημίας, επανεκκινούν σήμερα, μετά από ολιγοήμερη θερινή διακοπή, οι εργασίες στο Κοινοβούλιο. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και ο προβληματισμός των επιστημόνων για τις εξελίξεις αναφορικά με την διάδοση της COVID-19 στον πληθυσμό, κατέστησαν απαραίτητη τη λήψη περιοριστικών μέτρων στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των μέτρων αυτών είναι: Πρώτον, η πραγματοποίηση συνεδριάσεων με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τα 60 άτομα. Δεύτερον, όσοι βρίσκονται στην αίθουσα της ολομέλειας θα τηρούν αποστάσεις και προς τούτο, έχουν ειδικά σημανθεί (με πράσινες ενδείξεις) τα έδρανα εκείνα στα οποία θα μπορούν να κάθονται τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Τρίτον, είναι υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Κοινοβουλίου. Τέταρτον, δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις, ούτε για τα θεωρεία της Ολομέλειας, ούτε για γραφεία κομμάτων και βουλευτών. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους βουλευτές, τους συνεργάτες τους, και τους απασχολούμενους στους κοινοβουλευτικούς χώρους.

Στο ίδιο πλαίσιο αποφασίστηκε να γίνουν τεστ μοριακού ελέγχου από τον ΕΟΔΥ μεθαύριο και την Πέμπτη, καθώς και την επόμενη εβδομάδα, στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας και σε όλους τους εργαζόμενους στους χώρους της βουλής.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα πραγματοποιούνται δύο συνεδριάσεις Επιτροπών με θέματα ιδιαίτερης σημασίας: Το μεσημέρι τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα ενημερώνονται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση – επισκευή υφιστάμενου Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της Ελληνοτουρκικής Μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου».

Το απόγευμα (6μμ) η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων συνεδριάζει με αντικείμενο τη συζήτηση και κατ’ αρχήν έγκριση των Συμφωνιών της Ελλάδας για ΑΟΖΕ με Ιταλία και Αίγυπτο. Ως γνωστόν, οι δύο Συμφωνίες θα τεθούν προς έγκριση από την Ολομέλεια μεθαύριο, σε συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να μιλήσουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή