ΒΟΥΛΗ

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στις τροπολογίες για ιδιωτικοποιήσεις

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στις τροπολογίες για ιδιωτικοποιήσεις

Αίτημα για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στις τροπολογίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις των ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρίνισε πως πρόκειται περί «τεχνικών παρεμβάσεων για να ολοκληρωθεί μια ήδη γνωστή και εφαρμοζόμενη πολιτική, που είχε παρουσιαστεί ούτως ή άλλως ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και έχει εξειδικευθεί με προηγούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις».

Πέραν των ιδιωτικοποιήσεων, οι τροπολογίες αφορούν και το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), μέσω των outsourcing υπηρεσιών για τη σύνδεση των σταθμών ΑΠΕ στο δίκτυο ηλεκτρισμού.

«Είναι πράγματι μια μεταρρύθμιση και ακόμα ένα άνοιγμα της κυβέρνησης στην αγορά των ΑΠΕ. Αντί οι παραγωγοί των ΑΠΕ να περιμένουν επί χρόνια τον ΔΕΔΔΗΕ, δίνουμε τη δυνατότητα αυτό να γίνεται  μέσω πιστοποιημένου μηχανικού. Είμαι σίγουρος ότι η αγορά των ΑΠΕ θα αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία», σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης.