Η Βουλή κλείνει τα φώτα ελέω ενεργειακής κρίσης

Η Βουλή κλείνει τα φώτα ελέω ενεργειακής κρίσης

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας

56" χρόνος ανάγνωσης

Η ενεργειακή κρίση έχει φέρει πολλές αλλαγές στο δημόσιο χώρο. Είδαμε ότι σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης έχει μπει ένα προσωρινό «στοπ» στο φωτισμό διάσημων μνημείων.

Τώρα, ήρθε και η σειρά της Βουλής να κλείσει τα φώτα για να εξοικονομήσει ενέργεια, συμμετέχοντας έτσι στην προσπάθεια περιορισμού της ενεργειακής σπατάλης.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, διακόπτεται ο φωτισμός στην πρόσοψη και τις λοιπές πλευρές του κτηρίου της Βουλής και θα παραμείνει μόνο ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας του κτιρίου.

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 36%. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, όσον αφορά στα συστήματα θέρμανσης-ψύξης του κτηρίου και του ηλεκτροφωτισμού με την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στο εσωτερικό του κτηρίου της Βουλής.

Τέλος, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την αντικατάσταση του εξωτερικού φωτισμού και το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2023, ενώ ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr