Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη

«Το οφείλουμε στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν βίαια και άδικα, το οφείλουμε στα δικά μας λάθη, το οφείλουμε και στον όρκο που έχουμε δώσει πριν λίγα χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενός λεπτού σιγή «στη μνήμη των μαρτύρων του τραγικού δυστυχήματος» στα Τέμπη, τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής.

«Ελπίζω ότι αυτή η τομή που άνοιξε στις ψυχές όλων μας και πρωτίστως των οικογενειών, θα γίνει αντιληπτή» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, τονίζοντας ότι το τρίπτυχο που περιμένει και τη Βουλή -και που καλεί για διάγνωση, διόρθωση και ευθύνη- «θα καταφέρουμε να το διαχειριστούμε, θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε».

Το οφείλουμε στοιχειωδώς, σημείωσε ο κ. Τασούλας, «στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν βίαια και άδικα, το οφείλουμε στα δικά μας λάθη, το οφείλουμε και στον όρκο που έχουμε δώσει πριν λίγα χρόνια».

Υπουργικό συμβούλιο: Η τραγωδία στα Τέμπη μοναδικό θέμα στην ατζέντα την Πέμπτη

Ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη (ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις, παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα κλπ.), θα βρεθούν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη 9 Μαρτίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν θα υπάρχουν άλλα θέματα στην ατζέντα.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η επίσκεψη, κατά τις ίδιες πηγές, είναι στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών συναντήσεών τους και δεν συνδέεται με τίποτα άλλο.

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ολο το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην Κουμουνδούρου σχεδιάζοντας με τους στενούς συνεργάτες του τα επόμενα βήματα σε σχέση με την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Αυτό που έχει επισημάνει είναι πως το εθνικό πένθος και ο σεβασμός στα θύματα και στις οικογένειές τους επιβάλλουν προσεκτικές κινήσεις, οι οποίες όμως δεν θα αποδυναμώσουν τη στόχευση του κόμματος να αναδείξει τις ευθύνες που υπάρχουν για την παραμέληση των σιδηροδρόμων. 

Στο ερώτημα που απηύθυνε η «Κ» σε συνεργάτη του προέδρου, αν στον σχεδιασμό του κόμματος περιλαμβάνεται η κατάθεση ερώτησης προς τον πρωθυπουργό ή αιτήματος για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, η απάντηση ήταν ενδεικτική των προθέσεων που υπάρχουν: «Τα πάντα θα γίνουν στην ώρα τους». Από τη στιγμή που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες σε σχέση με τη μη πραγματοποίηση των εκλογών στις 9 Απριλίου, όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα θα πέσουν στο τραπέζι.

 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή